A Johnson Controls megkezdte az autóülések gyártását új kecskeméti gyárában

Kecskemét – 2012. április 13. Az autóipari ülések, tetőrendszerek, ajtópanelek és műszerfalak, valamint az utastér-elektronika gyártása terén globális piacvezető USA-beli Johnson Controls vállalat megkezdte a gyártást új kecskeméti üzemében.  A Just-In-Time (JIT) gyártási rendszerrel működő üzem az új Mercedes-Benz B kategóriájú autóit látja el komplett ülésrendszerekkel.

„Büszkék vagyunk arra, hogy támogathatjuk a Mercedes Benz új személyautó gyárát Kecskeméten, és hogy megteremthettük itt saját jelenlétünket”- mondta Dallos Péter, a kecskeméti Johnson Controls gyár vezetője.

Az üzem jelenleg 130 embert foglalkoztat. További 70 munkahely létesül ősszel, a második műszak bevezetésével.

„Mielőtt a Johnson Controls-hoz csatlakoztak volna, a gyártásban közvetlenül résztvevő valamennyi munkatárs munkanélküli volt” - mondta Dallos. „A Kecskeméti Munkaügyi Központ és a Türr István Képző és Kutató Intézet alapos oktatási programjának segítségével minden szükséges képességet megszereztek. Ez lehetővé tette számunkra, hogy kezdetektől fogva kielégítsük megbízónk kompromisszumokat nem ismerő minőségi követelményeit.”

A Johnson Controls nemrégiben kezdte meg Kecskeméten az ülésrendszerek gyártását a B kategóriájú Mercedesek első és hátsó üléseihez. Számos különböző típusú ülést gyártanak a létesítményben. Találhatók közöttük sztenderd- és sportülések, különböző színű, anyagú és speciális felszereléssel - például légzsákkal vagy ülésfűtéssel - ellátott ülések.

A Johnson Controls Automitive Experience 2007 óta van jelen Magyarországon. Kecskeméten kívül a társaságnak Mezőlakon és Móron fém ülésalkatrészeket gyártó üzemei találhatóak. 2010-ben a Johnson Controls felvásárolta a Seton Hungary pápai üzemét, amely bőrborítású belső autóalkatrészeket állít elő. A kecskeméti új üzemmel 2500 főre nő a vállalat magyarországi alkalmazottainak száma.

A KECSKEMÉTI GYÁR ÖSSZESZERELŐ SORA
Kecskemét